12 Aralık 2013 Perşembe

BUTİK KURABİYE TARİFİ

BUTİK KURABİYE BUTİK KURABİYE TARİFİ
https://tr-tr.facebook.com/pages/Hazel-Cookies/572185469500231
 1 yumurta
250 gram tereyağ(pınar yada bizim kullanıyorum)
1 su bardağı pudra şekeri
1.5 su bardağı nişasta(buğday)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 silme çay kaşığı zencefil
vanilya
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

Üzeri için: istenilen renklerde şeker hamuru




şeker hamuru kurabiye yapılışı:
 
iyice yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini elimizle birbirine yediriyoruz sonra yumurtasını katıp harmanladıktan sonra ,en son un,nişasta,kabartma tozu ,tarçın ve zencefili katıp yoğuruyoruz. yarım saat üzerine bez örterek buzdolabında dinlendirelim
 
pişirme süresi 180 derecede  12 dk  sürüyor
*****************fazla kızarmasın altı pembeleşsin yeter(fazla kızarında hamur çeker ve şeker hamurunu kestiğinizde üzerine uymaz)

bu tariften  kalıbın büyüklüğüne göre değişir tabiki ama ortalama 25 adet çıkıyor
margarinle denemenizi önermem kurabiyelerde küçülme yapıyor

*******şeker hamurunu ince açın ve yapıştırırken sadece su kullanın... kartopu

çok basit kızlar yapabilirsiniz puf noktalarına dikkat ettikten sonraa
ama amaan ne uğraşıcamda dersenizz işte sayfam bana ulaşabilirsiniz....işte face sayfam
https://tr-tr.facebook.com/pages/Hazel-Cookies/572185469500231
hazel cookies
butik kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder